Blog

Geboren in Alkmaar, Noord-Holland, begon hij in het Italiaans te spelen voordat hij in 1994 naar het Nederlands was overgestapt. Hij is de afgelopen twintig jaar altijd een van de meest succesvolle en grootste brutokunstenaars van Nederland geweest.

Marco Roberto Borsato werd geboren in het Wilhelmina Ziekenhuis in Alkmaar als zoon van Roberto Borsato en Mary de Graaf. Hij heeft een broer, Armando en een zuster, Sylvana. Het gezin verhuisde naar Italië, waar de vader een restaurant in Garda opzette. Borsato bracht veel tijd door in Italië en spreekt vloeiend Italiaans.

Toen Borsato 12 jaar oud was, besloot hij dat hij een sushi-kok wilde worden. Borsato, hoewel opgevoed met de Italiaanse keuken, voelde een grote liefde voor deze keuken. Toen hij ouder was ging hij doordeweeks naar school en werkte in het weekend in een restaurant. Tijdens zijn dienstplicht was hij gebonden aan de cavalerie, waar hij dienstplichtig werd geacht als onderofficier. Het succes kwam niet ‘s nachts na het winnen van de Nederlandse Soundmixshow op 6 april 1990 met zijn vertolking van “At This Moment” van Billy Vera. Gedurende die tijd werkte hij inderdaad als een kok.

Borsato was een van de artiesten die het lied Shalom uit Nederland opnam (geschreven door Simon Hammelburg en Ron Klipstein) als blijk van solidariteit met het Israëlische volk, bedreigd door raketten uit Irak, tijdens de eerste Golfoorlog in 1991.

Borsato bracht 3 albums uit met Italiaanse liedjes, voordat hij in 1994 populair werd met zijn eerste Nederlandse single “Dromen Zijn Bedrog” (“Dreams will misleid”) die de nummer één bereikte en daar 12 weken bleef. Zijn tweede single “Waarom Nou Jij” bereikte ook de eerste plaats in de Nederlandse “Top 40”.
Veel van zijn liedjes zijn Nederlandse covers of bewerkingen van Italiaanse liedjes (onder andere door Riccardo Fogli, Giorgia, Riccardo Cocciante, Claudio Baglioni, Marco Masini en Zucchero). Met name Borsato heeft in 1996 veel succes behaald met een aanpassing van Margherita van Riccardo Cocciante. Na het besluit om in het Nederlands te blijven zingen, ging de carrière van Borsato echt van start.

In 2009 kreeg Borsato een financiële klap toen zijn bedrijf The Entertainment Group, een grote organisator van evenementen en Nederlandse artiestenvertegenwoordiger, door een Nederlandse rechtbank failliet werd verklaard.

In 2011 werd hij rechter bij de Nederlandse talentenjacht The Voice of Holland en The Voice Kids. Hij heeft momenteel een wereldrecord als de grootste winnende coach in alle The Voice-versies over de hele wereld, met 4 winnaars in The Voice of Holland en 3 winnaars in The Voice Kids.

Borsato trouwde met de Nederlandse tv-persoonlijkheid Leontine Ruiters en ze hebben samen 3 kinderen: Luca (1998), Senna (2001) en Jada (2002).

Een van zijn beste boeken is De Weg Naar Succes, de weg naar succes, welke betekenis heeft dit voor jou? Waarom is de ene meer succesvol dan de andere? Waarom lijkt het dat bij sommige mensen alles altijd werkt, terwijl je het vaak moeilijk vindt om nog een stap verder te gaan? Je mentaliteit en emoties spelen hierbij een cruciale rol. Lees het artikel en ontdek hoe het precies werkt en leer de vier tips van Plevier direct toe te passen. Breng vervolgens je emoties in kaart die je in het verleden consequent hebt ervaren. Kom dan met acties die meer licht werpen op je positieve emoties. Omdat je nu weet waar je op focust om groter te worden. Uw pad naar succes begint nu.

Leave a Reply